Förra veckan ägnade jag åt en makeover. Inte av mig själv, utan av mitt företag som fick ny hemsida, ny logga och faktiskt helt nytt namn. Tidigare hette jag Bizbox, i dag heter jag Soulfly. Varför? Jo, för att jag vill visa vad företagande egentligen handlar om, vad kärnan och livsnerven i det hela är.

Och det är inte pengar. Inte för mig. Pengar är en morot, helt klart, och det är inget fel i det. Men det allra viktigaste är dina drömmar, din frihet och vad du vill uträtta. Det handlar om att våga leva fullt ut, våga göra verklighet av dina drömmar och att växa.

Ett av mina favoritmotton när det gäller både företagande och livet i allmänhet är “Gör det innan du är redo”. Vänta inte på att du ska “ha lärt dig mer”, “få mer tid över”, “ha en helt färdig idé” eller vad det nu kan vara för att du ska känna dig redo. Den dagen kommer inte komma, och hade jag väntat på att bli redo hade jag aldrig kunnat starta mitt första företag för åtta år sen. Jag hade förmodligen fortfarande väntat…

“Gör det innan du är redo” handlar också om att våga lite mer i vardagen. Försöka utmana sig själv genom att göra något varje dag som känns lite otäckt eller svårt. Våga ringa det där samtalet, våga ta ett beslut, våga gå ett steg längre än vad som känns bekvämt. För vet du, varje gång jag har gjort det har det varit enklare än jag trott. Det som känns oöverstigligt i dag är vardagsmat i morgon. Och det är en belöning minst lika stor som pengar!

Så, vad kan DU våga göra i dag?