Egentligen skulle jag ha skrivit det här inlägget redan i februari, men det har varit fullt upp

Jag är jätteglad just nu för att jag har nått fram till mitt första delmål i företaget, att uppdragen trillar in i en så maxad takt som jag hinner med! Och vad vill jag ha sagt med det (förutom att få ett tillfälle att vara lite anti-jante och och våga erkänna att jag är stolt…)? Jo, jag vill ge dig lite extra pepp, du som kanske är precis i startroparna eller har kommit en bit men inte riktigt hittat flytet än.

Det går att bli fullbokad och mer därtill om man har en bra strategi och jobbar målmedvetet. Mitt första företag blev fullbokat på tre månader (med en poledancestudio – en träningsform som knappt någon hade hört talas om för åtta år sen), och mitt andra nu efter nio månader (i en konkurrensutsatt bransch gammal som gatan).

Så hur gör man för att bli fullbokad? Här är mina bästa tips:

  • Mejsla fram en tydlig nisch. Ju smalare nisch desto mer kommer du ses som expert automatiskt. Låt det vara en nisch som kommer från hjärtat, något du brinner för, och kunder du brinner för! Och visa det tydligt i allt du gör – allt från designen på din hemsida till hur du pratar i sociala medier och vilka samarbetspartners du har.
  • Engagemang. Gå in helhjärtat i varje uppdrag, som om det vore din bästa vän du skulle hjälpa. En nöjd kund kan bli din bästa säljare!
  • Var synlig. Våga ta plats på sociala medier och i andra sammanhang där dina kunder finns. Var hjälpsam, inte säljig. Det bygger relationer som kommer hjälpa dig längre fram, även om det inte ger resultat direkt.
  • Marknadsför dig smart. Du kan bli fullbokad även på en PR-budget nära noll, till exempel med bra samarbeten eller genom att synas i tidningar och på TV. (Jag visar dig alla detaljer om hur jag gör i webbkursen Snabbstart! Eget företag på tre veckor)
  • Håll dig till planen. Resultaten kommer inte alltid snabbt, men de kommer! Precis som med träning är själva regelbundenheten nyckeln för att få resultat.

Och du, våga börja någonstans. Du behöver inte vara fullärd från start, för mycket lär du dig längs vägen genom att testa och se vad som funkar. Huvudsaken är att du faktiskt börjar. Varmt lycka till och heja oss!